OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC LISTOPAD/2025WYNOSI 119 ZŁ(BEZ: 10,11,17.11.2025)

NR konta: 73 1240 6452 1111 0010 7497 7412

 

PRZY WPŁACIE PROSZĘ WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO

I KLASĘ DZIECKA. JEŻELI DZIECKO BĘDZIE JADAŁO OBIAD TYLKO W WYBRANE DNI TYGODNIA, PROSZĘ O WYSZCZEGÓLNIENIE JAKIE TO DNI.

 

KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 7,00 ZŁ.

OPŁATY PROSZĘ DOKONAĆ DO  07.11.2025 .

BRAK WPŁATY W WYZNACZONYM CZASIE BĘDZIE SKUTKOWAŁO WSTRZYMANIEM WYDAWANIA OBIADÓW.

 

 

KAŻDĄ NIEOBECNOŚĆ UCZNIA NA OBIEDZIE PROSZĘ O ZGŁASZANIE (DO GODZ. 08:00):

- TELEFONICZNIE (NR TEL.: 52 343 01 21 wew. 25 LUB 31)

- POPRZEZ E-DZIENNIK (IZABELA KUŚMIEREK)

-  E-MAIL: intendentsp17bydgoszcz@gmail.com

 

 

JADŁOSPIS 18.11.2025-21.11.2025

 

Poniedziałek

17.11.2025

 

 

 

Z przyczyn niezależnych od kuchni obiad odwołany

 

Wtorek

18.11.2025

1. Zupa krem z zielonego groszku z grzankami 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, groszek zielony,  marchew, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, pietruszka nać, ziemniaki, lisć laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, masło, śmietana bez laktozy 18%, grzanki)

2. Kurczak po chińsku 130 g (filet z kurczaka, pomidory, ananas, papryka, marchew, cebula, czosnek, imbir, sól, pieprz, woda)

3. Ryż 100-150 g

4. Woda z cytryną i limonką 200 ml

 

Środa

19.11.2025

 

1. Zupa owocowa z makaronem 200-300 ml  (woda, wiśnie, jagoda, truskawka, malina, makaron, kisiel, cukier)

2. Wątróbka drobiowa 120 g (wątróbka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąkapszenna, sól, pieprz, majeranek, jabłka)

3. Ziemniaki 100-150 g

4. Surówka z kiszonego ogórka 100 g (ogórek kiszony, cebula czerwona, oliwa, pieprz)

5. Kompot 200 ml

 

 

Czwartek

20.11.2025

 

1. Rosół z makaronem 200-300 ml ( woda, mięso drobiowe, por, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, pietruszka nać, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól, pieprz, cebula, makaron)

2. Ryba po grecku 120 g (filet z miruny, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, por, cebula, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, olej rzepakowy)

3. Ziemniaki 100-150 g

4. Sok 200 ml

 

 

Piątek

21.11.2025

 

 

1. Barszcz ukraiński 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, marchew, buraki, fasola, cebula, kapusta biała, ziemniaki, por, seler korzeń, pietruszka korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana bez laktozy 18%)

2. Krokiety z pieczarkami 180 g (mąkapszenna , jaja, mleko, olej rzepakowy, pieczarki, cebula, bułka tarta, sól, pieprz)

3. Woda z pomarańczą 200 ml

                                                                                 

  Jadłospis może ulec zmianie

Pogrubionym drukiem wyszczególnione są produkty, w których zawarte są substancje alergenne lub powodujące nietolerancję pokarmową

W czasie wydawania posiłków półmiski z dodatkową porcją surówki, wazy z zupą i dzbanki
z napojami stoją na stołach i są dostępne bez ograniczeń.