OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC LISTOPAD/2024WYNOSI133 ZŁ-19 DNI (NIE SĄ WLICZANE DNI: 01.11 i 11.11.)

NR konta: 73 1240 6452 1111 0010 7497 7412

 

PRZY WPŁACIE PROSZĘ WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO I KLASĘ DZIECKA. JEŻELI DZIECKO BĘDZIE JADAŁO OBIAD TYLKO W WYBRANE DNI TYGODNIA, PROSZĘ O WYSZCZEGÓLNIENIE JAKIE TO DNI.

 

KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 7,00 ZŁ. OPŁATY PROSZĘ DOKONAĆ DO  07.11.2024 .

BRAK WPŁATY W WYZNACZONYM CZASIE BĘDZIE SKUTKOWAŁO WSTRZYMANIEM WYDAWANIA OBIADÓW.

 

 

KAŻDĄ NIEOBECNOŚĆ UCZNIA NA OBIEDZIE PROSZĘ O ZGŁASZANIE (DO GODZ. 08:00):

- TELEFONICZNIE (NR TEL.: 52 343 01 21 wew. 25 LUB 31)

- POPRZEZ E-DZIENNIK (IZABELA KUŚMIEREK)

-  E-MAIL: intendentsp17bydgoszcz@gmail.com

 

JADŁOSPIS 18.11.2024-22.11.2024

 

 

Poniedziałek

18.11.2024

 

1. Paluszki rybne 100 g (ryba, mąka pszenna, bułka tarta, sól, pieprz, papryka, olej rzepakowy)

2. Ziemniaki 100-150 g

3. Sałatka szwedzka 100 g (ogórki konserwowe, marchew, cebula, ocet, olej, sól, pieprz)

4. Woda „Kubuś” 500 ml

5. Wafelek w czekoladzie 1 szt.

 

Wtorek

19.11.2024

1. Zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, cebula, marchew, por, seler korzeń, pietruszka korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, oliwa, sól, pieprz, groszek ptysiowy)

2. Pałki z kurczaka pieczone 1 szt. (pałki z kurczaka, oliwa, sól, pieprz, oregano)

3. Frytki 100 g

4. Surówka  z białej kapusty 100 g (kapusta, marchew, cukier, jabłko, koper, sól, pieprz, majonez)

5. Kompot 200 ml

6. Serek waniliowy 1 szt.

 

 

Środa

20.11.2024

1. Zupa pieczarkowa z zacierką 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, pieczarki, marchew, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, pietruszka nać, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, mąka pszenna, jaja)

2.Policzki wieprzowe w sosie własnym 100 g (policzki wieprzowe, cebula, czosnek, oliwa, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, mąka pszenna)

3. Kasza gryczana 100-150 g

4.Warzywa korzeniowe w miodzie 100 g (seler, burak, marchew, pietruszka, miód, tymianek)

5. Sok owocowy 200 ml

 

 

Czwartek

21.11.2024

1. Kotlet schabowy 120 g (schab, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy, sól, pieprz)

2. Ziemniaki 100-150 g

3. Mizeria 100 g (ogórek świeży, śmietana bez laktozy 18%, koper, sól, pieprz, cukier)

4. Kompot 200 ml

 

 

Piątek

22.11.2024

 

1. Barszcz ukraiński 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, marchew, buraki, fasola, cebula, kapusta biała, ziemniaki, por, seler korzeń, pietruszka korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana bez laktozy 18%)

2. Makaron z twarogiem 180 g (makaron, twaróg, śmietana, cukier)

3. Woda z cytryną 200 ml

4. Pieczywo chrupkie 1 op. (mąka pszenna razowa, mąka orkiszowa, mąka pszenna, nasiona słonecznika, nasiona sezamu , siemię lniane , miód naturalny (wielokwiatowy), drożdże, masło, sól, otręby orkiszowe , woda)

                                                                                                       Jadłospis może ulec zmianie

Pogrubionym drukiem wyszczególnione są produkty, w których zawarte są substancje alergenne lub powodujące nietolerancję pokarmową

W czasie wydawania posiłków półmiski z dodatkową porcją surówki, wazy z zupą i dzbanki z wodą do picia stoją na stołach i są dostępne bez ograniczeń.