OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC STYCZEŃ/2025WYNOSI 77 ZŁ-11 DNI (NIE SĄ WLICZANE DNI: 20-31.01.2025)
NR konta: 73 1240 6452 1111 0010 7497 7412
PRZY WPŁACIE PROSZĘ WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO I KLASĘ DZIECKA. JEŻELI DZIECKO BĘDZIE JADAŁO OBIAD TYLKO W WYBRANE DNI TYGODNIA, PROSZĘ O WYSZCZEGÓLNIENIE JAKIE TO DNI.
KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 7,00 ZŁ. OPŁATY PROSZĘ DOKONAĆ DO 07.01.2025 .
BRAK WPŁATY W WYZNACZONYM CZASIE BĘDZIE SKUTKOWAŁO WSTRZYMANIEM WYDAWANIA OBIADÓW.
KAŻDĄ NIEOBECNOŚĆ UCZNIA NA OBIEDZIE PROSZĘ O ZGŁASZANIE (DO GODZ. 08:00):
- TELEFONICZNIE (NR TEL.: 52 343 01 21 wew. 25 LUB 31)
- POPRZEZ E-DZIENNIK (IZABELA KUŚMIEREK)
- E-MAIL: intendentsp17bydgoszcz@gmail.com
JADŁOSPIS 13.01.2025-17.01.2025
Poniedziałek 13.01.2025
|
1. Zupa ogórkowa 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, ogórki kiszone, marchew, ziemniaki, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana bez laktozy 18%) 2. Kurczak w pięciu smakach 100 g (filet z kurczaka, mieszanka warzyw, sos sojowy, czosnek, limonka, kolendra, imbir) 3. Ryż 100 g 4. Woda z pomarańczą 200 ml |
Wtorek 14.01.2025 |
1. Lasagne 200 g (mięso wieprzowe mielone, koncentrat pomidorowy, ser, cebula, czosnek, masło, mleko, mąka pszenna, gałka muszkatołowa, papryka słodka, sól, pieprz, makaron) 2. Kompot 200 ml 3. Mandarynka 1 szt. |
Środa 15.01.2025 |
1. Żurek z białą kiełbasą 200-300 ml ( woda, mięso wieprzowe, zakwas żuru, ziemniaki, marchew, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana bez laktozy 18%, kiełbasa biała, jaja) 2. Placki ziemniaczane 180 g (ziemniaki, mąka pszenna, jaja, cebula, sól, pieprz, majeranek, olej rzepakowy) 3. Woda z cytryną 200 ml 4. Wafelek w czekoladzie 1 szt. (mleko w proszku, tłuszcz roślinny, orzeszki arachidowe, kakao, serwatka, olej, skrobia ziemniaczana, sól, jaja)
|
Czwartek 16.01.2025 |
1. Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych 120 g (filet z kurczaka, płatki kukurydziane, jaja, sól, pieprz, curry, olej rzepakowy) 2. Ziemniaki 100-150 g 3. Mix sałat 80 g (mix sałat, oliwa, ocet, miód, sól, pieprz) 4. Kompot 200 ml |
Piątek 17.01.2025
|
1.Krupnik 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) 2. Ryba w cieście naleśnikowym 110 g (filet z ryby, mąka pszenna, jaja, mleko, olej rzepakowy, pieprz cytrynowy, sól) 3. Ziemniaki 100-150 g 4. Surówka z kiszonej kapusty 100 g (kiszona kapusta, marchew, jabłko, cebula, olej rzepakowy, pieprz, cukier) 5. Sok owocowy 200 ml |
Jadłospis może ulec zmianie
Pogrubionym drukiem wyszczególnione są produkty, w których zawarte są substancje alergenne lub powodujące nietolerancję pokarmową
W czasie wydawania posiłków półmiski z dodatkową porcją surówki, wazy z zupą i dzbanki z wodą do picia stoją na stołach i są dostępne bez ograniczeń.
Pliki do pobrania: