Obiady ogłoszenie

 

OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC MAJ/2025WYNOSI 112 ZŁ(NIE SĄ WLICZANE DNI: 1,2,12,13,14,15.05)

NR konta: 73 1240 6452 1111 0010 7497 7412

 

PRZY WPŁACIE PROSZĘ WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO

I KLASĘ DZIECKA. JEŻELI DZIECKO BĘDZIE JADAŁO OBIAD TYLKO W WYBRANE DNI TYGODNIA, PROSZĘ O WYSZCZEGÓLNIENIE JAKIE TO DNI.

 

KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 7,00 ZŁ.

OPŁATY PROSZĘ DOKONAĆ DO  07.05.2025 .

BRAK WPŁATY W WYZNACZONYM CZASIE BĘDZIE SKUTKOWAŁO WSTRZYMANIEM WYDAWANIA OBIADÓW.

 

 

KAŻDĄ NIEOBECNOŚĆ UCZNIA NA OBIEDZIE PROSZĘ O ZGŁASZANIE (DO GODZ. 08:00):

- TELEFONICZNIE (NR TEL.: 52 343 01 21 wew. 25 LUB 31)

- POPRZEZ E-DZIENNIK (IZABELA KUŚMIEREK)

-  E-MAIL: intendentsp17bydgoszcz@gmail.com

 

 

 

JADŁOSPIS 15.09.2025-19.09.2025

 

 

Poniedziałek

15.09.2025

 

1. Zupa pomidorowa z makaronem 200-300 ml ( woda, mięso drobiowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, pietruszka nać, ziele angielskie, liść laurowy, koncentrat pomidorowy, mięso drobiowe, śmietana bez laktozy 18%, makaron)

2. Ryż z jabłkami i cynamonem 180 g (ryż, mleko bez laktozy, jabłka, cukier, cynamon)

3. Woda z pomarańczą 200 ml

 

Wtorek

16.09.2025

 

1. Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych 120 g (filet z kurczaka, płatki kukurydziane, jaja, sól, pieprz, curry, olej rzepakowy)

2. Ziemniaki 100-150 g

3. Surówka „Colesław” 100 g (kapusta biała, marchew, kukurydza, cebula, majonez, sól, pieprz, pietruszka nać)

4. Kompot 200 ml

 

 

Środa

17.09.2025

 

1. Zupa ogórkowa 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, ogórki kiszone, marchew, ziemniaki, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana bez laktozy 18%)

2. Udko z kurczaka pieczone 1 szt. (udko z kurczaka, oliwa, oregano, curry, sól, pieprz)

3. Kasza bulgur z warzywami 100 g

4. Groszek z marchewką 100 g (groszek, marchew, masło)

5. Sok 200 ml

 

Czwartek

18.09.2025

 

1. Rosół z zacierką 200-300 ml ( woda, mięso drobiowe, por, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, pietruszka nać, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól, pieprz, cebula, zacierka)

2. Ryba w cieście naleśnikowym 110 g (filet z ryby, mąka pszenna, jaja, mleko bez laktozy, olej rzepakowy, pieprz cytrynowy, sól)

3. Ziemniaki 100-150 g

4. Brokuł w bułce tartej 100 g (brokuł, masło, bułka tarta, sól)

5. Kompot 200 ml

 

 

 

Piątek

19.09.2025

 

 

1.Zupa serowa z grzankami 200-300 ml (woda, ser topiony, mięso drobiowe, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, pietruszka nać, czosnek, pomidory, pieprz, grzanki)

2. Kluski szare z okrasą 180 g (ziemniaki, mąka pszenna, jaja, boczek wędzony, kiełbasa, kapusta kiszona, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz)

3. Woda 200 ml

4. Banan 1 szt.

                                                                                                     

  Jadłospis może ulec zmianie

Pogrubionym drukiem wyszczególnione są produkty, w których zawarte są substancje alergenne lub powodujące nietolerancję pokarmową

W czasie wydawania posiłków półmiski z dodatkową porcją surówki, wazy z zupą i dzbanki z napojami stoją na stołach i są dostępne bez ograniczeń.