OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC LUTY/2025WYNOSI 140 ZŁ(20 DNI)

NR konta: 73 1240 6452 1111 0010 7497 7412

 

PRZY WPŁACIE PROSZĘ WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO

I KLASĘ DZIECKA. JEŻELI DZIECKO BĘDZIE JADAŁO OBIAD TYLKO W WYBRANE DNI TYGODNIA, PROSZĘ O WYSZCZEGÓLNIENIE JAKIE TO DNI.

 

KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 7,00 ZŁ.

OPŁATY PROSZĘ DOKONAĆ DO  07.02.2025 .

BRAK WPŁATY W WYZNACZONYM CZASIE BĘDZIE SKUTKOWAŁO WSTRZYMANIEM WYDAWANIA OBIADÓW.

 

 

KAŻDĄ NIEOBECNOŚĆ UCZNIA NA OBIEDZIE PROSZĘ O ZGŁASZANIE (DO GODZ. 08:00):

- TELEFONICZNIE (NR TEL.: 52 343 01 21 wew. 25 LUB 31)

- POPRZEZ E-DZIENNIK (IZABELA KUŚMIEREK)

-  E-MAIL: intendentsp17bydgoszcz@gmail.com

 

JADŁOSPIS 10.02.2025-14.02.2025

 

 

 

Poniedziałek

10.02.2025

 

 

1. Spaghetti 180 g (mięso wieprzowe mielone, pomidory, koncentrat pomidorowy, cebula, czosnek, sól, pieprz, ser, makaron)

2. Woda 200 ml

3. Serek waniliowy 1 szt.

4. Mini kukurydza 100 g

 

Wtorek

11.02.2025

 

1. Kurczak po chińsku 130 g (filet z kurczaka, pomidory, ananas, papryka, marchew, cebula, czosnek, imbir, sól, pieprz, woda)

2. Ryż 100 g

3. Kompot 200 ml

4. Gruszka 1 szt.

 

Środa

12.02.2025

 

1. Zupa brokułowa 200-300 ml (woda, mięso drobiowe, brokuł, ziemniaki, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, lisć laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz)

2.Naleśniki z twarogiem i sosem truskawkowo-malinowym 180 g (mleko, mąka pszenna, jaja, twaróg, cukier, olej rzepakowy, truskawki, maliny)

3. Woda z pomarańczą 200 ml

4. Borówki

 

Czwartek

13.02.2025

 

1. Zupa szczawiowa z jajkiem 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, ziemniaki, marchew, por, seler korzeń, pietruszka korzeń, sól, pieprz, śmietana bez laktozy, szczaw, jaja)

2. Filet z piersi kurczaka z ananasem i serem 120 g (pierś z kurczaka, sól, pieprz, oliwa, curry, ananas, ser)

3. Ziemniaki 100-150 g

4. Warzywa na parze 80 g (brokuł, kalafior, marchew, fasolka szparagowa)

5. Woda z cytryną i miętą 200 ml

 

 

Piątek

14.02.2025

 

 

1. Barszcz czerwony z makaronem 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, buraki, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, majeranek, makaron)

2. Pierogi z kapustą i grzybami 180 g (mąkapszenna, jaja, kapusta kiszona, grzyby, cebula, olej, sól, pieprz)

3. Chipsy jabłkowe 1 op.

 

                                                                                                       Jadłospis może ulec zmianie

Pogrubionym drukiem wyszczególnione są produkty, w których zawarte są substancje alergenne lub powodujące nietolerancję pokarmową

W czasie wydawania posiłków półmiski z dodatkową porcją surówki, wazy z zupą i dzbanki z wodą do picia stoją na stołach i są dostępne bez ograniczeń.