Obiady ogłoszenie
OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC MAJ/2025WYNOSI 112 ZŁ(NIE SĄ WLICZANE DNI: 1,2,12,13,14,15.05)
NR konta: 73 1240 6452 1111 0010 7497 7412
PRZY WPŁACIE PROSZĘ WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO
I KLASĘ DZIECKA. JEŻELI DZIECKO BĘDZIE JADAŁO OBIAD TYLKO W WYBRANE DNI TYGODNIA, PROSZĘ O WYSZCZEGÓLNIENIE JAKIE TO DNI.
KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 7,00 ZŁ.
OPŁATY PROSZĘ DOKONAĆ DO 07.05.2025 .
BRAK WPŁATY W WYZNACZONYM CZASIE BĘDZIE SKUTKOWAŁO WSTRZYMANIEM WYDAWANIA OBIADÓW.
KAŻDĄ NIEOBECNOŚĆ UCZNIA NA OBIEDZIE PROSZĘ O ZGŁASZANIE (DO GODZ. 08:00):
- TELEFONICZNIE (NR TEL.: 52 343 01 21 wew. 25 LUB 31)
- POPRZEZ E-DZIENNIK (IZABELA KUŚMIEREK)
- E-MAIL: intendentsp17bydgoszcz@gmail.com
JADŁOSPIS 15.09.2025-19.09.2025
Poniedziałek 15.09.2025
|
1. Zupa pomidorowa z makaronem 200-300 ml ( woda, mięso drobiowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, pietruszka nać, ziele angielskie, liść laurowy, koncentrat pomidorowy, mięso drobiowe, śmietana bez laktozy 18%, makaron) 2. Ryż z jabłkami i cynamonem 180 g (ryż, mleko bez laktozy, jabłka, cukier, cynamon) 3. Woda z pomarańczą 200 ml |
Wtorek 16.09.2025 |
1. Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych 120 g (filet z kurczaka, płatki kukurydziane, jaja, sól, pieprz, curry, olej rzepakowy) 2. Ziemniaki 100-150 g 3. Surówka „Colesław” 100 g (kapusta biała, marchew, kukurydza, cebula, majonez, sól, pieprz, pietruszka nać) 4. Kompot 200 ml
|
Środa 17.09.2025 |
1. Zupa ogórkowa 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, ogórki kiszone, marchew, ziemniaki, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana bez laktozy 18%) 2. Udko z kurczaka pieczone 1 szt. (udko z kurczaka, oliwa, oregano, curry, sól, pieprz) 3. Kasza bulgur z warzywami 100 g 4. Groszek z marchewką 100 g (groszek, marchew, masło) 5. Sok 200 ml |
Czwartek 18.09.2025 |
1. Rosół z zacierką 200-300 ml ( woda, mięso drobiowe, por, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, pietruszka nać, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól, pieprz, cebula, zacierka) 2. Ryba w cieście naleśnikowym 110 g (filet z ryby, mąka pszenna, jaja, mleko bez laktozy, olej rzepakowy, pieprz cytrynowy, sól) 3. Ziemniaki 100-150 g 4. Brokuł w bułce tartej 100 g (brokuł, masło, bułka tarta, sól) 5. Kompot 200 ml
|
Piątek 19.09.2025
|
1.Zupa serowa z grzankami 200-300 ml (woda, ser topiony, mięso drobiowe, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, pietruszka nać, czosnek, pomidory, pieprz, grzanki) 2. Kluski szare z okrasą 180 g (ziemniaki, mąka pszenna, jaja, boczek wędzony, kiełbasa, kapusta kiszona, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) 3. Woda 200 ml 4. Banan 1 szt. |
Jadłospis może ulec zmianie
Pogrubionym drukiem wyszczególnione są produkty, w których zawarte są substancje alergenne lub powodujące nietolerancję pokarmową
W czasie wydawania posiłków półmiski z dodatkową porcją surówki, wazy z zupą i dzbanki z napojami stoją na stołach i są dostępne bez ograniczeń.
Pliki do pobrania: