Obiady ogłoszenie
OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC MAJ/2025WYNOSI 112 ZŁ(NIE SĄ WLICZANE DNI: 1,2,12,13,14,15.05)
NR konta: 73 1240 6452 1111 0010 7497 7412
PRZY WPŁACIE PROSZĘ WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO
I KLASĘ DZIECKA. JEŻELI DZIECKO BĘDZIE JADAŁO OBIAD TYLKO W WYBRANE DNI TYGODNIA, PROSZĘ O WYSZCZEGÓLNIENIE JAKIE TO DNI.
KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 7,00 ZŁ.
OPŁATY PROSZĘ DOKONAĆ DO 07.05.2025 .
BRAK WPŁATY W WYZNACZONYM CZASIE BĘDZIE SKUTKOWAŁO WSTRZYMANIEM WYDAWANIA OBIADÓW.
KAŻDĄ NIEOBECNOŚĆ UCZNIA NA OBIEDZIE PROSZĘ O ZGŁASZANIE (DO GODZ. 08:00):
- TELEFONICZNIE (NR TEL.: 52 343 01 21 wew. 25 LUB 31)
- POPRZEZ E-DZIENNIK (IZABELA KUŚMIEREK)
- E-MAIL: intendentsp17bydgoszcz@gmail.com
JADŁOSPIS 29.09.2025-03.10.2025
Poniedziałek 29.09.2025
|
1. Zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, groszek zielony, marchew, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, pietruszka nać, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, masło, śmietana 12%, groszek ptysiowy) 2. Makaron z twarogiem i malinami 180 g (makaron, twaróg, maliny, śmietana, cukier) 3. Woda z limonką i miętą 200 ml |
Wtorek 30.09.2025 |
1. Zupa krem paprykowo-pomidorowy 200-300 ml (woda, mięso drobiowe, papryka, pomidory, cebula, czosnek, seler korzeń, por, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, sól, pieprz, grzanki) 2. Filet z piersi kurczaka grillowany 120 g (pierś z kurczaka, sól, pieprz, oliwa, oregano, curry) 3. Ziemniaki 100-150 g 4. Mix sałat 80 g (mix sałat, oliwa, musztarda, miód, sok z cytryny, sól, pieprz) 5. Kompot 200 ml 6. Mus owocowy
|
Środa 01.10.2025 |
1. Zupa z fasolki szparagowej 200-300 ml (woda, mięso drobiowe, fasolka szparagowa, ziemniaki, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana 12 %) 2. Pulpety w sosie koperkowym 120 g (mięso mielone wieprzowe, jaja, cebula, czosnek, majeranek, sól, pieprz, bułka tarta, mąka pszenna, śmietana 12%, koper) 3. Kasza jęczmienna 100-150 g 4. Surówka z marchwi i pomarańczy 100 g (marchew, pomarańcze, jogurt naturalny, sól, cukier) 5. Sok 200 ml |
Czwartek 02.10.2025 |
1. Kotlet schabowy 120 g (schab, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy, sól, pieprz) 2. Ziemniaki 100-150 g 3. Mizeria 100 g (ogórek świeży, śmietana 12 %, koper, sól, pieprz, cukier) 4. Kompot 200 ml 5. Jabłko 1 szt. |
Piątek 03.10.2025
|
1. Zupa fasolowa 200-300 ml (woda, fasola biała, mięso wieprzowe, marchew, por, seler korzeń, pietruszka korzeń, pietruszka nań, ziemniaki, sól, pieprz, ocet jabłkowy, cukier, majeranek) 2. Ryba smażona 100 g (filet z miruny, mąka pszenna, sól, pieprz cytrynowy, olej rzepakowy) 3. Ziemniaki pieczone 100-150 g 4. Surówka z pora 100 g (por, jogurt naturalny, sól, pieprz) 5. Woda z pomarańczą 200 ml |
Jadłospis może ulec zmianie
Pogrubionym drukiem wyszczególnione są produkty, w których zawarte są substancje alergenne lub powodujące nietolerancję pokarmową
W czasie wydawania posiłków półmiski z dodatkową porcją surówki, wazy z zupą i dzbanki z napojami stoją na stołach i są dostępne bez ograniczeń.
Pliki do pobrania: