Obiady ogłoszenie

 

OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC MAJ/2025WYNOSI 112 ZŁ(NIE SĄ WLICZANE DNI: 1,2,12,13,14,15.05)

NR konta: 73 1240 6452 1111 0010 7497 7412

 

PRZY WPŁACIE PROSZĘ WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO

I KLASĘ DZIECKA. JEŻELI DZIECKO BĘDZIE JADAŁO OBIAD TYLKO W WYBRANE DNI TYGODNIA, PROSZĘ O WYSZCZEGÓLNIENIE JAKIE TO DNI.

 

KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 7,00 ZŁ.

OPŁATY PROSZĘ DOKONAĆ DO  07.05.2025 .

BRAK WPŁATY W WYZNACZONYM CZASIE BĘDZIE SKUTKOWAŁO WSTRZYMANIEM WYDAWANIA OBIADÓW.

 

 

KAŻDĄ NIEOBECNOŚĆ UCZNIA NA OBIEDZIE PROSZĘ O ZGŁASZANIE (DO GODZ. 08:00):

- TELEFONICZNIE (NR TEL.: 52 343 01 21 wew. 25 LUB 31)

- POPRZEZ E-DZIENNIK (IZABELA KUŚMIEREK)

-  E-MAIL: intendentsp17bydgoszcz@gmail.com

 

 

 

JADŁOSPIS 27.10.2025-31.10.2025

 

 

Poniedziałek

27.10.2025

 

1. Krupnik 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz)

2. Spaghetti 180 g (mięso wieprzowe mielone, pomidory, koncentrat pomidorowy, cebula, czosnek, sól, pieprz, ser, makaron)

3. Woda z pomarańczą 200 ml

4. Jabłko

 

Wtorek

28.10.2025

 

1. Udko z kurczaka pieczone 1 szt. (udko z kurczaka, oliwa, oregano, curry, sól, pieprz)

2. Ryż 100-150 g

3. Groszek z marchewką 100 g (groszek, marchew, masło)

4. Kompot 200 ml

 

Środa

29.10.2025

 

1. Zupa kalafiorowa 200-300 ml (woda, mięso drobiowe, kalafior, marchew, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, pietruszka nać, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana 18%, koper)

2. Gulasz wieprzowy z warzywami 120 g (szynka wieprzowa, cebula, mąka pszenna, liść laurowy, ziele angielskie, marchew, papryka, sól, pieprz, papryka słodka)

3. Kluski śląskie 100 g (ziemniaki, mąka ziemniaczana, jaja, sól)

4. Ogórek konserwowy

5. Sok 200 ml

 

 

Czwartek

30.10.2025

 

1. Zupa krem z dyni z grzankami 200-300 ml ( woda, mięso wieprzowe, dynia, ziemniaki, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, imbir, sól, pieprz, śmietana 30 %, grzanki)

2. Paluszki rybne 100 g (ryba, mąka pszenna, bułka tarta, sól, pieprz, papryka, olej rzepakowy)

3. Ziemniaki 100-150 g

4. Surówka z ogórka i rzodkiewki 100 (ogórki, rzodkiewka, cebula, koper, śmietana, sól, pieprz)

5. Kompot 200 ml

 

 

Piątek

31.10.2025

 

 

1.Zupa ogórkowa 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, ogórki kiszone, marchew, ziemniaki, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana 18%)

2. Placki ziemniaczane 180 g (ziemniaki, mąka pszenna, jaja, cebula, sól, pieprz, majeranek, olej rzepakowy)

3. Woda 200 ml

                                                                                  

 

 

Jadłospis może ulec zmianie

Pogrubionym drukiem wyszczególnione są produkty, w których zawarte są substancje alergenne lub powodujące nietolerancję pokarmową

W czasie wydawania posiłków półmiski z dodatkową porcją surówki, wazy z zupą i dzbanki
z napojami stoją na stołach i są dostępne bez ograniczeń.