Obiady ogłoszenie
OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC MAJ/2025WYNOSI 112 ZŁ(NIE SĄ WLICZANE DNI: 1,2,12,13,14,15.05)
NR konta: 73 1240 6452 1111 0010 7497 7412
PRZY WPŁACIE PROSZĘ WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO
I KLASĘ DZIECKA. JEŻELI DZIECKO BĘDZIE JADAŁO OBIAD TYLKO W WYBRANE DNI TYGODNIA, PROSZĘ O WYSZCZEGÓLNIENIE JAKIE TO DNI.
KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 7,00 ZŁ.
OPŁATY PROSZĘ DOKONAĆ DO 07.05.2025 .
BRAK WPŁATY W WYZNACZONYM CZASIE BĘDZIE SKUTKOWAŁO WSTRZYMANIEM WYDAWANIA OBIADÓW.
KAŻDĄ NIEOBECNOŚĆ UCZNIA NA OBIEDZIE PROSZĘ O ZGŁASZANIE (DO GODZ. 08:00):
- TELEFONICZNIE (NR TEL.: 52 343 01 21 wew. 25 LUB 31)
- POPRZEZ E-DZIENNIK (IZABELA KUŚMIEREK)
- E-MAIL: intendentsp17bydgoszcz@gmail.com
JADŁOSPIS 05.05.2025-09.05.2025
Poniedziałek 05.05.2025
|
1.Krem z pora i ziemniaków z grzankami 200-300 ml (woda, mięso drobiowe, por, ziemniaki, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, pietruszka nać, cebula, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana bez laktozy, grzanki) 2. Makaron z twarogiem 180 g (makaron, twaróg, śmietana, cukier) 3. Woda z cytryną i miętą 200 ml |
Wtorek 06.05.2025 |
1. Zupa fasolowa z parówką 200-300 ml (woda, fasola biała, mięso wieprzowe, marchew, por, seler korzeń, pietruszka korzeń, pietruszka nań, ziemniaki, sól, pieprz, ocet jabłkowy, cukier, majeranek, parówka)
|
Środa 07.05.2025 |
1. Krem ze świeżych ogórków z groszkiem ptysiowym 200-300 ml (woda, mięso drobiowe, ogórki, ziemniaki, marchew, por, seler korzeń, pietruszka korzeń, pietruszka nać, sól, pieprz, śmietana 18%, groszek ptysiowy) 2. Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą 100 g (filet z kurczaka, suszone pomidory, ser feta, sól, pieprz) 3. Ziemniaki 100 g 4. Mix sałat 80 g (mix sałat, oliwa, musztarda, miód, sok z cytryny, sól, pieprz) 5. Sok owocowy 200 ml
|
Czwartek 08.05.2025 |
1. Zupa szczawiowa z jajkiem 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, ziemniaki, marchew, por, seler korzeń, pietruszka korzeń, sól, pieprz, śmietana bez laktozy, szczaw, jaja) 2. Placki po węgiersku 180 g (ziemniaki, mąka pszenna, jaja, cebula, sól, pieprz, majeranek, olej rzepakowy, mięso wieprzowe, liść laurowy, ziele angielskie, papryka, pieczarki, pomidory) 3. Ogórki kiszone 80 g 4. Kompot 200 ml |
Piątek 09.05.2025
|
1.Zupa owocowa z makaronem 200-300 ml (woda, wiśnie, makaron, kisiel, cukier) 2. Ryba w panierce 100 g (filet z miruny, jaja, mąka pszenna, bułka tarta, sól, pieprz cytrynowy, olej rzepakowy) 3. Ziemniaki 100-150 g 4. Surówka z białej kapusty 100 g (kapusta, marchew, cukier, jabłko, pietruszka nać, sól, pieprz, oliwa) 5. Kompot 200 ml |
Jadłospis może ulec zmianie
Pogrubionym drukiem wyszczególnione są produkty, w których zawarte są substancje alergenne lub powodujące nietolerancję pokarmową
W czasie wydawania posiłków półmiski z dodatkową porcją surówki, wazy z zupą i dzbanki z wodą do picia stoją na stołach i są dostępne bez ograniczeń.
Pliki do pobrania: