Obiady ogłoszenie
OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC MAJ/2025WYNOSI 112 ZŁ(NIE SĄ WLICZANE DNI: 1,2,12,13,14,15.05)
NR konta: 73 1240 6452 1111 0010 7497 7412
PRZY WPŁACIE PROSZĘ WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO
I KLASĘ DZIECKA. JEŻELI DZIECKO BĘDZIE JADAŁO OBIAD TYLKO W WYBRANE DNI TYGODNIA, PROSZĘ O WYSZCZEGÓLNIENIE JAKIE TO DNI.
KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 7,00 ZŁ.
OPŁATY PROSZĘ DOKONAĆ DO 07.05.2025 .
BRAK WPŁATY W WYZNACZONYM CZASIE BĘDZIE SKUTKOWAŁO WSTRZYMANIEM WYDAWANIA OBIADÓW.
KAŻDĄ NIEOBECNOŚĆ UCZNIA NA OBIEDZIE PROSZĘ O ZGŁASZANIE (DO GODZ. 08:00):
- TELEFONICZNIE (NR TEL.: 52 343 01 21 wew. 25 LUB 31)
- POPRZEZ E-DZIENNIK (IZABELA KUŚMIEREK)
- E-MAIL: intendentsp17bydgoszcz@gmail.com
JADŁOSPIS 08.09.2025-12.09.2025
Poniedziałek 08.09.2025
|
1. Zupa jarzynowa 200-300 ml (woda, mięso drobiowe, fasola szparagowa, kalafior, marchew, por, brukselka, seler korzeń, pietruszka korzeń, pietruszka nać, ziemniaki, sól, pieprz, koper) 2. Spaghetti 180 g (mięso wieprzowe mielone, pomidory, koncentrat pomidorowy, cebula, czosnek, sól, pieprz, ser, makaron) 3. Woda z cytryną 200 ml |
Wtorek 09.09.2025 |
1.Barszcz ukraiński 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, marchew, buraki, fasola, cebula, kapusta biała, ziemniaki, por, seler korzeń, pietruszka korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana bez laktozy 18%) 2. Gulasz drobiowy 120 g (filet z indyka, papryka,cebula, mąka pszenna, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, papryka słodka, pieczarki) 3. Kasza jęczmienna 100-150 g 4. Ogórek konserwowy 5. Kompot 200 ml
|
Środa 10.09.2025 |
1. Zupa szczawiowa z jajkiem 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, ziemniaki, marchew, por, seler korzeń, pietruszka korzeń, sól, pieprz, śmietana bez laktozy 18%, szczaw, jaja) 2. Kotlet mielony 140 g (mięso mielone wieprzowe, jaja, bułka tarta, cebula, czosnek, sól, pieprz, olej rzepakowy) 3. Ziemniaki 100-150 g 4. Buraczki 100 g (buraki, cebula, sól, pieprz, ocet) 5. Sok 200 ml
|
Czwartek 11.09.2025 |
1. Zupa krem z białych warzyw z grzankami 200-300 ml (woda, mięso drobiowe, pietruszka korzeń, seler korzeń, kalafior, por, lisć laurowy, ziele angielskie, ziemniaki, sól, pieprz, grzanki) 2. Paluszki rybne 100 g (ryba, mąka pszenna, bułka tarta, sól, pieprz, papryka, olej rzepakowy) 3. Puree ziemniaczane 100-150 g (ziemniaki, masło, mleko) 4. Surówka z kiszonej kapusty 100 g (kiszona kapusta, marchew, jabłko, cebula, olej rzepakowy, pieprz, cukier) 5. Kompot 200 ml |
Piątek 12.09.2025
|
1. Żurek z białą kiełbasą 200-300 ml ( woda, mięso wieprzowe, zakwas żuru, ziemniaki, marchew, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana bez laktozy 18%, kiełbasa biała, jaja) 2. Pancake z sosem czekoladowym 180 g (mleko, mąkapszenna, jaja, olej rzepakowy, kakao) 3. Woda z cytryną 200 ml 4. Mandarynka 1 szt. |
Jadłospis może ulec zmianie
Pogrubionym drukiem wyszczególnione są produkty, w których zawarte są substancje alergenne lub powodujące nietolerancję pokarmową
W czasie wydawania posiłków półmiski z dodatkową porcją surówki, wazy z zupą i dzbanki z napojami stoją na stołach i są dostępne bez ograniczeń.
Pliki do pobrania: