Obiady ogłoszenie

 

OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC MAJ/2025WYNOSI 112 ZŁ(NIE SĄ WLICZANE DNI: 1,2,12,13,14,15.05)

NR konta: 73 1240 6452 1111 0010 7497 7412

 

PRZY WPŁACIE PROSZĘ WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO

I KLASĘ DZIECKA. JEŻELI DZIECKO BĘDZIE JADAŁO OBIAD TYLKO W WYBRANE DNI TYGODNIA, PROSZĘ O WYSZCZEGÓLNIENIE JAKIE TO DNI.

 

KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 7,00 ZŁ.

OPŁATY PROSZĘ DOKONAĆ DO  07.05.2025 .

BRAK WPŁATY W WYZNACZONYM CZASIE BĘDZIE SKUTKOWAŁO WSTRZYMANIEM WYDAWANIA OBIADÓW.

 

 

KAŻDĄ NIEOBECNOŚĆ UCZNIA NA OBIEDZIE PROSZĘ O ZGŁASZANIE (DO GODZ. 08:00):

- TELEFONICZNIE (NR TEL.: 52 343 01 21 wew. 25 LUB 31)

- POPRZEZ E-DZIENNIK (IZABELA KUŚMIEREK)

-  E-MAIL: intendentsp17bydgoszcz@gmail.com

 

 

 

JADŁOSPIS 08.09.2025-12.09.2025

 

Poniedziałek

08.09.2025

 

1. Zupa jarzynowa 200-300 ml (woda, mięso drobiowe, fasola szparagowa, kalafior, marchew, por, brukselka, seler korzeń, pietruszka korzeń, pietruszka nać, ziemniaki, sól, pieprz, koper)

2. Spaghetti 180 g (mięso wieprzowe mielone, pomidory, koncentrat pomidorowy, cebula, czosnek, sól, pieprz, ser, makaron)

3. Woda z cytryną 200 ml

 

Wtorek

09.09.2025

 

1.Barszcz ukraiński 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, marchew, buraki, fasola, cebula, kapusta biała, ziemniaki, por, seler korzeń, pietruszka korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana bez laktozy 18%)

2. Gulasz drobiowy 120 g (filet z indyka, papryka,cebula, mąka pszenna, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, papryka słodka, pieczarki)

3. Kasza jęczmienna 100-150 g

4. Ogórek konserwowy

5. Kompot 200 ml

 

 

Środa

10.09.2025

 

1. Zupa szczawiowa z jajkiem 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, ziemniaki, marchew, por, seler korzeń, pietruszka korzeń, sól, pieprz, śmietana bez laktozy 18%, szczaw, jaja)

2. Kotlet mielony 140 g (mięso mielone wieprzowe, jaja, bułka tarta, cebula, czosnek, sól, pieprz, olej rzepakowy)

3. Ziemniaki 100-150 g

4. Buraczki 100 g (buraki, cebula, sól, pieprz, ocet)

5. Sok 200 ml

 

 

Czwartek

11.09.2025

 

1. Zupa krem z białych warzyw z grzankami 200-300 ml (woda, mięso drobiowe, pietruszka korzeń, seler korzeń, kalafior, por, lisć laurowy, ziele angielskie, ziemniaki, sól, pieprz, grzanki)

2. Paluszki rybne 100 g (ryba, mąka pszenna, bułka tarta, sól, pieprz, papryka, olej rzepakowy)

3. Puree ziemniaczane 100-150 g (ziemniaki, masło, mleko)

4. Surówka z kiszonej kapusty 100 g (kiszona kapusta, marchew, jabłko, cebula, olej rzepakowy, pieprz, cukier)

5. Kompot 200 ml

 

 

Piątek

12.09.2025

 

 

1. Żurek z białą kiełbasą 200-300 ml ( woda, mięso wieprzowe, zakwas żuru, ziemniaki, marchew, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana bez laktozy 18%, kiełbasa biała, jaja)

2. Pancake z sosem czekoladowym 180 g (mleko, mąkapszenna, jaja, olej rzepakowy, kakao)

3. Woda z cytryną 200 ml

4. Mandarynka 1 szt.

                                                                                                      

Jadłospis może ulec zmianie

Pogrubionym drukiem wyszczególnione są produkty, w których zawarte są substancje alergenne lub powodujące nietolerancję pokarmową

W czasie wydawania posiłków półmiski z dodatkową porcją surówki, wazy z zupą i dzbanki z napojami stoją na stołach i są dostępne bez ograniczeń.