Obiady ogłoszenie
OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC MAJ/2025WYNOSI 112 ZŁ(NIE SĄ WLICZANE DNI: 1,2,12,13,14,15.05)
NR konta: 73 1240 6452 1111 0010 7497 7412
PRZY WPŁACIE PROSZĘ WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO
I KLASĘ DZIECKA. JEŻELI DZIECKO BĘDZIE JADAŁO OBIAD TYLKO W WYBRANE DNI TYGODNIA, PROSZĘ O WYSZCZEGÓLNIENIE JAKIE TO DNI.
KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 7,00 ZŁ.
OPŁATY PROSZĘ DOKONAĆ DO 07.05.2025 .
BRAK WPŁATY W WYZNACZONYM CZASIE BĘDZIE SKUTKOWAŁO WSTRZYMANIEM WYDAWANIA OBIADÓW.
KAŻDĄ NIEOBECNOŚĆ UCZNIA NA OBIEDZIE PROSZĘ O ZGŁASZANIE (DO GODZ. 08:00):
- TELEFONICZNIE (NR TEL.: 52 343 01 21 wew. 25 LUB 31)
- POPRZEZ E-DZIENNIK (IZABELA KUŚMIEREK)
- E-MAIL: intendentsp17bydgoszcz@gmail.com
JADŁOSPIS 27.10.2025-31.10.2025
|
Poniedziałek 27.10.2025
|
1. Krupnik 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz) 2. Spaghetti 180 g (mięso wieprzowe mielone, pomidory, koncentrat pomidorowy, cebula, czosnek, sól, pieprz, ser, makaron) 3. Woda z pomarańczą 200 ml 4. Jabłko |
|
Wtorek 28.10.2025 |
1. Udko z kurczaka pieczone 1 szt. (udko z kurczaka, oliwa, oregano, curry, sól, pieprz) 2. Ryż 100-150 g 3. Groszek z marchewką 100 g (groszek, marchew, masło) 4. Kompot 200 ml |
|
Środa 29.10.2025 |
1. Zupa kalafiorowa 200-300 ml (woda, mięso drobiowe, kalafior, marchew, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, pietruszka nać, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana 18%, koper) 2. Gulasz wieprzowy z warzywami 120 g (szynka wieprzowa, cebula, mąka pszenna, liść laurowy, ziele angielskie, marchew, papryka, sól, pieprz, papryka słodka) 3. Kluski śląskie 100 g (ziemniaki, mąka ziemniaczana, jaja, sól) 4. Ogórek konserwowy 5. Sok 200 ml
|
|
Czwartek 30.10.2025 |
1. Zupa krem z dyni z grzankami 200-300 ml ( woda, mięso wieprzowe, dynia, ziemniaki, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, imbir, sól, pieprz, śmietana 30 %, grzanki) 2. Paluszki rybne 100 g (ryba, mąka pszenna, bułka tarta, sól, pieprz, papryka, olej rzepakowy) 3. Ziemniaki 100-150 g 4. Surówka z ogórka i rzodkiewki 100 (ogórki, rzodkiewka, cebula, koper, śmietana, sól, pieprz) 5. Kompot 200 ml |
|
Piątek 31.10.2025
|
1.Zupa ogórkowa 200-300 ml (woda, mięso wieprzowe, ogórki kiszone, marchew, ziemniaki, seler korzeń, por, pietruszka korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, śmietana 18%) 2. Placki ziemniaczane 180 g (ziemniaki, mąka pszenna, jaja, cebula, sól, pieprz, majeranek, olej rzepakowy) 3. Woda 200 ml |
Jadłospis może ulec zmianie
Pogrubionym drukiem wyszczególnione są produkty, w których zawarte są substancje alergenne lub powodujące nietolerancję pokarmową
W czasie wydawania posiłków półmiski z dodatkową porcją surówki, wazy z zupą i dzbanki
z napojami stoją na stołach i są dostępne bez ograniczeń.
Pliki do pobrania: